A-L´s HUNDLIV Umeå, Sävar -
Kurser
 
På våra kurser ingår vårt eget kursmaterial och vi bjuder på fika på vår grundkurser. Här nedan finns de kurser som vi erbjuder. För övriga önskemål kontakta oss. Aktuella kursstarter hittar ni under Aktuella kurser/Evenemang.
 
Grundkurser
 
 
Valpkurs 6 tillfällen a´2 tim
Valpkurs 6 tillfällen a´2 tim
Den här kursen är till för hundar mellan 3 och 7 mån. På den här kursen lägger vi grunden för en bra relation för dig och din hund.
Slyngelkurs 6 tillfällen a´ 2 tim
Slyngelkurs 6 tillfällen a´ 2 tim
Den här kursen är till för hundar mellan 7 mån till 1,5 års ålder som inte har gått någon valpkurs eller inte är redo för vardagslydnadskurs. Här går vi igenom samma grunder som i valpkursen men mer anpassad för tonåringen.
Vardagslydnadskurs 6 tillfällen a´2 tim
Vardagslydnadskurs 6 tillfällen a´2 tim
Den här kursen är för hundar från 1,5 års ålder men även yngre hundar som har gått valpkurs. Här fortsätter vi att träna allmänlydnad på en högre nivå.
Praktisk Vardagslydnad (Sävar) 6 tillfällen a´1-1,5 tim
Den här kursen är för hundar i alla åldrar som vill träna vardagslydnad tillsammans med andra. Vi sätter nivån efter din hund och kursen är endast praktisk och hålls på sommarhalvåret.

Vardagslydnad - Lugn och fin 6 tillfällen a´2 tim
Detta är en kurs som har extra fokus på passivitet, koncentration, att kunna vara lugn tillsammans eller nära andra hundar. Vi koncentrerar oss på att skapa rätt känsla hos hunden och ge den bästa möjligheten att lyckas. Denna kurs passar dig som har en hund som har svårt att slappna av, har svårt att koncentrera sig längre stunder och som du skulle vilja kunde jobba bättre bland andra hundar. Kursen kräver mycket träning mellan tillfällena för att vi ska kunna avancera  i övningarna.
 
Barn med hund
3 tillfällen a´1,5-2 tim
Denna kurs är till för de yngre i familjen som vill lära sig att handskas och träna familjens bästa vän. Vi går igenom enkel vardagslydnad, aktivering, vad man bor tänka på i samvaro med hund och mycket mer.
 
 Specialkurser
 
 
Nosework steg 1 6 tillfällen a 1,5 tim
Denna kurs är för dig som vill skaffa ett bra nosjobb för din hund vare sig du vill tävla eller bara aktivera din hund på ett bra sätt. I den här kursen koncentrerar vi oss på doften eukalyptus i inomhus och behållarsök. Läs mer om K9 Nosework under den egna fliken till vänster.
 
Nosework steg 2, 6 tillfällen a 1,5 tim
I detta steg tränar vi hundarna utomhus och på fordon samt introducerar doft nr 2 som är lagerblad.

Dog Fit 8 tillfällen a´1,5 tim
I den här kursen tränar vi både oss själva och hundarnas kondition, styrka, balans och kordination. Passa på att få din egen träning samtidigt som du tränar hunden. Passet är uppdelat i två delar. Första delen är fokuserat på både träning för hundens och dig medans den andra delen fokuserar på din träning samtidigt som vi tränar hunden att vara kunna vara passiv och koppla av under tiden.

Tävlingslydnad 6 tillfällen a´ 2 tim
Här går vi igenom momenten i lydnadsklass 1 (o 2)
Läs om lydnad på http://www.sbk.nu klicka dig vidare till hundsporter/lydnad.
Hunden bör kunna jobba lös bland andra hundar och komma på inkallning.
 
Rallylydnad 6 tillfällen a´ 1-1,5 tim
Den här kursen passar dig som vill aktivera din hund på ett lättsamt och roligt sätt. Läs om rallylydnad på rallylydnad på http://www.rallylydnad.se/
 
 
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Rallylydnad_0001.wmv
Rallylydnadskurs i Örnsköldsvik med A-L´s Hundliv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klicker grund 4 tillfällen a´ 1,5 tim
Här går vi igenom grunderna för klickerträning.  Inlärning i allmänhet brukar gå ut på att belöna rätt beteende och/eller bestraffa fel beteende. I klickerträning jobbar vi endast med att belöna rätt beteende. Vid felbeteende händer inget negativt. Detta ger en hund med stor initativförmåga som söker efter beteende som ger belöning.
 
Nosaktivering 4 tillfällen a´ 2 tim
Nosarbete är en viktig ingrediens i hunden liv. Här hjälper vi dig att på olika sätt att aktivera din hund genom nosarbete. Ex. spår, leta godis/föremål, preparatsök, personsök mm.
 
Spår/Sök 4 tillfällen a´ 2 tim
Den här kursen är till för dig som vill tävla i spår eller sök. Här får ni grunderna i dessa bruksgrenar för att själva kunna fortsätta träna.
 
 
Kortkurser
 
Inkallning 3 tillfällen a´ 1,5 tim
För dig som har problem med inkallning på din hund.
 
Hundmöten 3 tillfällen a´ 1,5 tim
För dig som har problem med att möta andra hundar på promenaden.
 
Koppelträning 3 tillfällen a´ 1,5 tim
Om du vill att din hund ska gå fint i kopplet, så att promenaderna blir trevligare.
 
Vid färre deltagare än 5 kan det bli färre antal tillfällen.
 
Privatträning
För dig som behöver privat konsultation, läs mer under privatträningsfliken. 
 
Övriga önskemål om kurser, föreläsningar, prova på dagar, läger, kontakta oss så skräddarsyr vi ert program. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Site Builder drivs av  Vistaprint