A-L´s HUNDLIV Umeå, Sävar -
 
Hej!
Det är jag som är Anna-Lott. Ingvarsson heter jag i efternamn och jag är 31 år. Jag bor i Sävar tillsammans med min sambo, hans två barn och mina hundar. 
Jag är ursprungligen från Vimmerby i Småland där jag har bott hela mitt liv fram till 07. Till min familj och vänners stora förtret så trivdes jag så bra i Norrland så jag beslutade mig för att stanna.
Jag har haft hundar i mitt sen länge då min mor skaffade kennel av labradorer  1990. Det tog dock ett tag innan jag förstod hur mycket roligt man kan ha med en fyrfota vän och 1999 skaffade jag min första hund (labbe såklart) och sen dess är jag fast. Jag började då på brukshundklubben där jag och Mia gick kurser. Vi började på valp och fortsättningsstadiet sen tog det något år innan vi halkade in på en tävlingslydnadskurs. Med henne tävlade jag lydnadsklass 1 och 2 samt appell och lägre spår. Under den tiden så började jag utbilda mig åt alla håll inom brukshundklubben coh så småningom också på andra ställen. Nedan följer mina utbildningar inom åren:
 
Inom brukshundklubben:
M1 och M2 (B-fig inom MH och MT)
Ledarutveckling 1
Allmänlydnadsinstruktör
Ledarutveckling 2
M3 (mera mentalkunskap)
Tävlingsinstruktör
 
Hunden som Yrke:
Under 07-08 gick jag en utbildning som heter Hunden som Yrke steg 2. Denna utbildning finns i Umeå och vi var första årskullen att gå detta påbyggnadsår. Det var ett underbart år på alla sätt och jag har lärt mig fruktansvärt mycket. Några av ämnena som vi läst är:
M3-M5 (A-fig och Testledare inom MH)
Specialdressyr (Här gick vi igenom bla försvarsmaktshund, preparatsök, problemhund mm)
Lydnadsdressyr (målet var att klara lydnadsklass 3 eller Högre klass bruks)
Tillämpad etologi
Jakthundsdressyr
Ledarutveckling
Dressyrlära
mm

Övriga utbildningar
Nosework-instruktör

Om du vill läsa mer om utbildningen så finns det en länk under länkar.
Under den här utbildningen träffade jag då Anne-Lie som redan hade A-L´s HUNDLIV. Efter ett tag såg vi det som ett tecken att hon hade döpt det just till det och vi började jobba tillsammans i företaget. Nu är det jag som kör de mesta av kurserna då Annelie har satsat lite mer på familj och bar.
Just nu har jag två labbetikar hos mig, den ena heter Indra och är 10 år (2015). Hon och jag har tävlat i lydnadsklass Elit och högre spår. Hon har även hunnit med en kull valpar i början av 2009. Min andra tik heter Klara och är 6 år (2015). Henne vardagsaktiverar jag mest i form av spår och andra tricks samt så är hon en ypperlig springkompis.
 
Förutom hund så driver jag en liten redovisningsbyrå och på fritiden umgås jag med sambon, mina vänner, läser tonvis med böcker och latar mig.
 
Site Builder drivs av  Vistaprint